måndag 21 oktober 2013

Löjrom

Nu vet jag med all säkerhet varför löjrom är så dyrt...vilket arbete!! Vi tog båten här i veckan och for ut och la nät. Isen hade precis börjat lägga sig på sjön så det var dom absolut sista dagarna vi skulle ha möjlighet ...
Kallt var det också...så varma,sköna favorit rävmössan åkte på för första gången i år:)
Desto bättre väder var det morgonen efter när vi skulle ta upp näten.
Ganska bra med löja blev det, och en stor gädda som ville "smaska" småfisk, men som själv fastnade i näten fick vi också.
Väl tillbaka på land igen så var det bara att bära hem allt och ställa båten på vintervila.
Sen började jobbet med att ta lös all fisk (över 300st) och att krama dom på rommen. Efter det så ska rommen rensas och sköljas...Så, som sagt, jag förstår varför den blir så dyr. Men den ska bli intressant att smaka till Jul :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar